Beste kurkentrekker

Om je wijn te proeven, moet je een goede kurkentrekker hebben. Dus, wat voor kurkentrekker moet je hebben? Het kan een uitdaging zijn om de beste kurkentrekker te kiezen wanneer u wordt geconfronteerd met vele modellen en merken op de markt, om nog maar te zwijgen van de verschillende prijsklassen.

Beste kurkentrekker

Voor restaurantprofessionals is de sommelier de meest populaire kurkentrekker. Dit gereedschap bestaat uit een hefboom, een schroef en, idealiter, een klein mesje om de capsule te snijden. Het vergt enige oefening om het correct te gebruiken, maar het is altijd beschikbaar.

U realiseert het zich misschien niet, maar de aanschaf van een Charles De Gaulle-kurkentrekker neemt ons mee op een reis door de geschiedenis. De Engelsen vonden deze kurkentrekker uit als eerbetoon aan de generaal of als teken van overwinning. Charles de Gaulle hief zijn armen in de lucht tijdens deze openbare toespraken. Het is duidelijk dat deze kurkentrekker een toepasselijke naam heeft.

Het is een van de meest populaire kurkentrekkers en wijnliefhebbers zijn er dol op vanwege zijn eenvoud. Het wordt echter niet aanbevolen voor oude of versleten kurken. Zorg er verder voor dat er geen kurk in je fles drijft, de lont prikt namelijk in de kurk.

De sommelier is de kurkentrekker die je moet hebben; het neemt geen ruimte in beslag en kan dus overal worden vervoerd. Het is ook aan te raden om een ​​gebroken kurk eruit te halen door een scheve schroef in de nek te steken. De toegevoegde bonus: zorg ervoor dat u een “tweetakt” Sommelier-kurkentrekker gebruikt. Dit zijn degenen die een hendel hebben met twee beweegbare delen. Ze zijn handiger in gebruik.

Een fles kan worden ontkurkt met een luchtkurkentrekker door een dunne naald met Teflon-coating in de kurk te steken. Het werkt door een pompsysteem te gebruiken om de druk in de fles te verhogen. Deze kurkentrekker is eenvoudig in gebruik en veroorzaakt minimale schade aan de pin. Het kan handmatig zijn voor de meer gedurfde of elektrische of gaspatronen voor degenen die geen handinspanning willen uitoefenen.

De kurkentrekker met dubbele bladen is ongetwijfeld de minst bekende van deze groep. Het heeft twee messen en een handvat, zoals de naam al aangeeft. Het is een stuk uitdagender om te gebruiken dan eerdere kurkentrekkers. De mesjes moeten voorzichtig tussen de hals van de fles en de kurk worden geschoven voordat u eraan trekt om de fles te ontkurken.

Het vergt enige oefening om het gebaar onder de knie te krijgen, maar het is gunstig voor moeilijk te verwijderen kurken. Het risico dat de kurk in de fles wordt geduwd, is duidelijk het belangrijkste probleem.

Waarom is het belangrijk om de juiste kurkentrekker te kiezen?

Door producenteninnovatie wordt het steeds zeldzamer om een ​​slechte kurk tegen te komen. Het is echter niet ongebruikelijk om een ​​slechte kurkentrekker te kiezen. Haast u niet om een ​​aankoop te doen en gooi uzelf niet op een kurkentrekker voor een onverslaanbare prijs. Persoonlijk heb ik gekozen voor een sommelier vanwege zijn bruikbaarheid en dubbele messen voor hardnekkige kurken.

Bron: La Vinoteca